Svenska poddar om aktier, börs och fonder

Både intresset för börsen och poddar har stigit kraftig och det är kanske inte så konstigt att de numera finns mängder av poddar om börsen, aktier, fonder etc. Men ju mer poddar det finns desto svårare kan det vara att hitta de som man verkligen gillar.

Vi har därför här gjort ett försök att sammanställa några av de populäraste svenska poddarna som diskuterar aktier och börsen. Lyssnar du regelbundet på ekonomipoddar kommer du säkert känna igen flera men vår förhoppning är att du åtminstone får ett par bra tips.

Svenska poddar

Det finns numera mängder av svenska poddar som på olika sätt bevakar diverse aktier och börsen som helhet. Vissa är “privata” medan andra är “företagspoddar”. Exempelvis har både Avanza och Nordnet populära poddar som bevakar börsen. Nedan har vi valt ut 5 bra poddar utan någon form av inbördes ranking.

Placerapodden

Placerapodden drivs av Avanza och de släpper regelbundet flera avsnitt varje vecka. Avsnitten har ofta lite olika utformning där det kan vara allt från intervjuer med större fondförvaltare till interna diskussioner mellan deltagarna i redaktionen. Varje fredag släpper de “Redaktionspodden” som diskuterar börsveckan samt kommande händelser. I redaktionen sitter bland annat Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Karl Lans och Pär Ståhl.

RikaTillsammans

RikaTillsammans är en av Sveriges största bloggar om privatekonomi. Självfallet har de numera även en blogg som drivs av Jan och Caroline Bolmeson. Här är fokuset kanske inte lika mycket på aktier och börsen utan mer på sparande och privatekonomi i allmänhet. En bra podd för nybörjare som gärna vill lära sig mer om olika alternativ för sparande.

#Sparpodden

Även Nordnet har en större podd om aktier, börsen och investeringar i allmänhet. Podden heter #Sparpodden och nya avsnitt släpps varje onsdag med programledaren Alexander Gustafsson. Formatet är mer av intervjuer med olika investerare och entreprenörer och sällan diskussioner kring specifika aktier eller börsen som helhet.

Börspodden

Börspodden är nästan ett måste för dig som gillar börsen. Detta är en av de absolut största svenska poddarna inom ämnet och sedan 2013 har den haft över 14 miljoner lyssningar. Podden drivs av John Skogman och Johan Isaksson och de släpper nya avsnitt varje onsdag. I podden diskuteras svenska börsen i allmänhet och inte sällan diskuteras specifika bolag och aktier i detalj.

Analyspodden från DI

DI har har mängder av olika poddar om ekonomi. Den podd som berör aktier och börsen i störst utsträckning är Analyspodden. Denna podd släpps på fredagar och typiskt diskuteras veckan som gått och kommande händelser som kan vara viktiga för den framtida börsutvecklingen. Avsnitten är normalt cirka 25 minuter och kan vara ett bra sätt att få en kortare sammanfattning av veckans viktigaste händelser.

Övriga poddar om ekonomi

Det finns så klart mängder av andra poddar om ekonomi än de fem vi nämnt ovan. Är du exempelvis intresserad av den amerikanska börsen finns det hundratals engelskspråkiga poddar. Några av de största poddarna om den amerikanska börsen är Motley Fool Money, CNBC’s Fast Money och Invest Like the Best. Alla dessa poddar diskuterar just den amerikanska börsen. Är du intresserad av ekonomi i allmänhet blir utbudet så klart ännu större. Det finns även mängder av mer nischade poddar om allt från kryptovalutor och Bitcoin till poddar som enbart diskuterar fonder och ETFer.

Klicka på en stjärna för att betygsätta detta inlägg!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu