Renodlade onlinebanker tar allt mer plats på kreditkortsmarknaden

Banker utan fysiska kontor där alla tjänster och kontakt sköts via appar och hemsidor har blivit allt vanligare. De senaste åren har denna typ av bank tagit över mer och mer av marknaden och har blivit ett allt vanligare alternativ även i Sverige.

Företag som Revolut, som egentligen är baserade i Storbritannien, kan snabbt etablera sig internationellt då deras tjänster inte kräver fysiska kontor. Vi tycker detta är en spännande utveckling då det kan förändra bankväsendet i grunden. Därför tog vi hjälp av våra vänner på Bästakreditkortet.se och skapade en grundläggande sammanfattning av tre av de mest spännande onlinebankerna just nu.

Revolut

Revolut Bank är namnet på den kanske mest framträdande onlinebanken i Europa just nu. Banken har sitt huvudkontor i London, England och har varit verksamma i Sverige sedan 2018.

Det finns idag fyra olika Revolut-kort att välja mellan: Standard, Plus, Premium och Metal. Standard-kortet är avgiftsfritt och tillgängligt för alla medan den andra korten har varierande avgifter.

Den främsta fördelen med Revolut-kort är att de inte har växlingsavgifter och kan användas till internationella transaktioner som är betydligt billigare än med din vanliga svenska Storbank. Du får dessutom tillgång till ett fysiskt kort samt ett virtuellt kort som du enkelt kopplar till Google Pay eller Apple Pay vilket låter dig betala direkt med din telefon.

När du skapar ett konto med Revolut får du även tillgång till en handelsplattform där du kan investera i aktier och kryptovalutor samt handla med valutor (forex).

N26

N26 är en onlinebank som på många sätt kan liknas med Revolut. Banken är baserade i Tyskland med licens att erbjuda banktjänster i Europa och USA. Dessvärre är de inte längre tillgängliga i Storbritannien efter Brexit satte stopp för deras brittiska licens.

Även denna bank har fyra olika kort med varierande avgifter och förmåner: Standard, Smart, You och Metal. Precis som med Revolut är Standard-kortet gratis medan det mest exklusiva kortet kostar 202 EUR per år.

I dagsläget har N26 inga kreditkort då de inte agerar kreditgivare. Istället är deras kort så kallade debetkort som du själv antingen för över pengar till eller kopplar upp som lönekonto. Trots att det inte är ett kreditföretag så erbjuder N26 grymma förmåner såsom försäkringar på hyrbilar och telefoner. Dessutom är kortet billigt att använda utomlands och erbjuder mycket prisvärda internationella transaktioner.

Lunar

Lunar är en mobil onlinebank vilket betyder att ditt konto och alla tjänster endast är tillgängliga via Lunar appen. Bakom banken står ett danskt företag som idag har mer än 200 000 aktiva kunder.

När du registrera dig med Lunar får du dels tillgång till ditt bankkonto via appen samt ett tillhörande betalkort: Standard (gratis), Premium eller Pro. Korten har flera förmåner, däribland reseförsäkring som täcker inställda resor, förlorat bagage och mycket mer.

Den största fördelen med Lunar är dock att appen har flera funktioner som kan hjälpa dig spara mer pengar och ta kontroll över dina utgifter så du får större finansiell frihet. Korten kan du dessutom koppla till Google Pay och Apple Pay för smidiga betalningar direkt med din smartphone.

Klicka på en stjärna för att betygsätta detta inlägg!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 1

Inga betyg ännu