Västkustens pärlor

Få platser lever upp så mycket under sommaren som den svenska västkusten. De små fiskesamhällen som ligger mer eller mindre öde under vintern praktiskt taget invaderas av turister under semestertiderna. De flesta tar sig fram med båt men det är inte alltid nödvändigt.

Marstrand

Många som tar sig upp med båt längst med västkusten från Göteborg stannar i Marstrand. Kommer du hit med segelbåt gäller det att du har koll på läget för här hänger hela den svenska eliten inom segling. Många tar sig även hit landvägen från Göteborg och här festas det hårt lång in på natten. Bor du inte på båten finns det gott om hotell. Ett av det bättre hotellen på Marstrand är Grand Hotel Marstrand. Hotellet är faktiskt ett gammalt kungligt sommarresidens så här bor du i stil. Men smakar det så kostar det (som man brukar säga).

Klicka här för mer information om Marstrand.

Smögen

En bit norrut från Marstrand ligger det lite mer folkliga Smögen. Här kan det bli riktigt trångt i gästhamnen under semesterveckorna. Är det omöjligt att hitta en plats i gästhamnen och om alla hotellen är fulla kan det vara ett alternativ att övernatta i Kungshamn. Kungshamn ligger bara ett stenkast från Smögen men erbjuder inte riktigt lika bra party. Det finns dock ett par skapliga hotell och helt trist är det inte här.

Happy sailing!

Klicka på en stjärna för att betygsätta detta inlägg!

Genomsnittligt betyg 4.2 / 5. Antal betyg: 11

Inga betyg ännu