Sommarland i Leksand & Tomelilla

Skara Sommarland var den första nöjesparken av sitt slag i Sverige och blev snabbt en succé. Efter Skara har det byggts flera andra så kallade Sommarland i Sverige och vissa av dem har blivit mycket populära attraktioner för familjer under sommarsemestern.

Tosselilla Sommarland

På Österlen, strax utanför Tomelilla, öppnade Tomelilla Sommarland 1984. Namnet på nöjesparken har efter invigningen bytt namn till Tosselilla Sommarland och lockar tusentals besökare dagligen under sommarmånaderna. Här finns det bland annat ett stort vattenland, go-cart bana och mycket mer för hela familjen. Klicka här för att komma till Tosselilla Sommarlands officiella hemsida

Hotell i Tomelilla

Om du besöker Tomelilla under sommaren och planerar ett besök till Toselilla Sommarland kan det vara en bra idé att boka ditt hotell i Tomelilla i god tid. Den lilla orten har relativt få hotell och vandrarhem och de bokas snabbt upp.

Leksand Sommarland

Spenderar du din sommar med familjen i Dalarna är Leksand Sommarland antagligen ett alternativ att besöka. Denna nöjespark ligger vackert beläget vid Siljans strand och har snabbt vuxit i popularitet även om det inte går att jämföra med exempelvis Skaras Sommarland.

Klicka här för att komma till Leksand Sommarlands officiella hemsida

Hotell i Leksand

Det finns relativt få hotell i Leksand men för de som besöker Leksand Sommarland är hotellen inne i stan antagligen inte det bästa alternativen. I anslutning till Leksand Sommarland ligger nämligen Leksand Strand Stugby & Camping som erbjuder allt vad barnfamiljer efterfrågar.

Klicka på en stjärna för att betygsätta detta inlägg!

Genomsnittligt betyg 4 / 5. Antal betyg: 6

Inga betyg ännu