Underbara Barcelona

Barcelona har stabiliserats sig som ett av det absolut populäraste resmålen för oss svenskar. Det är kanske inte så konstigt med tanke på utbudet av shopping, sevärdheter, arkitektur och restauranger. Sen skadar det ju inte att klimatet bjuder in till besök året om och att det går att koppla av på stadens strand under sommarmånaderna.

Se och göra i Barcelona

För många räcker det med att promenera runt i de äldre delarna av Barcelona och uppleva den hektiska turistgatan Las Ramblas. Det finns dock massor av sevärdheter och aktiviteter. Det finns exempelvis flera museum som hör till den absoluta toppklassen. Ett av det mer välbesökta är Picassomuseet.

Är du intresserad av arkitektur är ett besök till La Sagrada Familia ett måste. Utöver denna världsberömda kyrka finns det även flera andra skapelser av Gaudi som är värda att se.

Stranden Barceloneta ligger centralt i staden och är väldigt populär under de varma sommarmånaderna. Utöver att man kan bada och sola finns det här massor av riktigt bra fiskerestauranger och flera mysiga caféer.

Är du intresserad av fotboll känner du självfallet till FC Barcelona. Laget spelar sina matcher på Nou Camp som ligger en bit utanför de centrala delarna av staden. Är du intresserad av gå på fotboll under ditt besök i Barcelona kan det vara en god idé att ordna med biljetter i god tid då det bästa platserna snabbt tar slut.

Hotell i Barcelona

Det finns gott om hotell i Barcelona så du behöver egentligen inte oroa dig för att hitta ett bra boende under din vistelse. Hotell nära stranden kan dock bokas upp under sommarmånaderna och letar du efter billiga och populära hotell kan det också finnas anledning att vara ute i god tid.

När ska man besöka Barcelona

Det katalanska huvudstaden går alldeles utmärkt att besöka året om även om höst och vår är att rekommendera. Under juli och augusti kan det bli väldigt varmt och i januari kan det faktiskt vara lite kallt. Oavsett när du besöker Barcelona tjänar du på att läsa på lite innan du åker så att du inte missar något av de allra bästa som staden har att erbjuda.

Klicka på en stjärna för att betygsätta detta inlägg!

Genomsnittligt betyg 4.3 / 5. Antal betyg: 9

Inga betyg ännu