Köpguide: Howard soffa

Så kallade Howard soffor är populära, klassiska soffor i engelsk stil, som varit otroligt populära i Sverige, men även i övriga Europa och Nordamerika sedan de för första gången lanserades på 1800-talet av ett engelskt företag som hette Howard & Sons, och kom att ge dessa soffor deras namn. I Sverige var de under lång tid omtyckta, men ganska okända, då de inte var supermoderna vid något tillfälle, utan snarare något som köptes av dem som föredrog en tidlös stil. Idag har dock allt fler börjat inse att det finns många fördelar med en tidlös och klassisk inredningsstil, då detta innebär att man inte behöver byta ut det man inreder med lika ofta, och man i regel inte tröttnar på den tidlösa stilen lika snabbt, vilket gjort att Howard soffor fått ett riktigt uppsving.

Var kan man då skaffa en Howard soffa?

Äkta Howard soffor, tillverkade av Howard & Sons, är svåra att få tag på, då de blivit riktiga samlarobjekt, men det är faktiskt inte det de flesta letar efter när de letar efter en Howard soffa.  Istället vill man helt enkelt ha en soffa i den klassiska Howard & Sons modellen. Och som tur är börjat allt fler möbeltillverkare tillverka just detta, så det går faktiskt att göra utan problem. Man kan därför både ta en titt i vanliga möbelbutiker och möbelvaruhus där man bor, för att se om de har soffor som liknar Howard soffor i sortimentet (säger man att man letar efter en Howard soffa brukar personalen veta vad man menar), men det kan även löna sig att leta efter Howard soffor online, då det finns en rad olika nätbutiker i Sverige idag som säljer soffor via nätet. The Sofa Store är en av de större nätbutikerna av det här slaget, men det finns även många andra att välja mellan. Du hittar enkelt nätbutiker som säljer Howard soffor genom att använda dig av sökmotorer.

I och med att varje nätbutik sätter sina egna priser, kan det dock vara värt att jämföra priser i flera olika nätbutiker innan du faktiskt slår till och köper en Howard soffa.

Några tips för att välja den rätta Howard soffan för dig

Modellen är förstås den samma på alla Howard soffor, men storleken kan variera, så det första du bör fundera på är förstås hur stor du vill att din nya Howard soffa ska vara. Behöver du en 2-sits soffa, en 3-soffa, eller vad har du tänkt?

Det är även viktigt att tänka igenom vilket tyg man vill ha på soffan, dels färgmässigt, men även för att tyget ska funka i praktiken. Olika tyger är ju nämligen olika ömtåliga och får fläckar olika lätt, och man har många möjligheter när det gäller att välja tyg på Howard soffor idag, så detta är ett viktigt beslut. Tänk även på att du inte nödvändigtvis måste välja en Howard soffa med tyg, det finns även lädervarianter att få tag på, för den som föredrar det.

Klicka på en stjärna för att betygsätta detta inlägg!

Genomsnittligt betyg 4.1 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu